Uganda Direct Source KITOKO – Koffie – Mocca d’Or

Vanaf  6,95

Deze Uganda Direct Source betreft een single origin koffie en bestaat voor 100% uit Arabica bonen.

Smaak: kruidig & zoet

Nuances: melkchocolade, rozijnen en sinaasappel

Geschikt voor: alle zetmethoden

Land : Uganda | Plaats : Kitoko | Hoogte : 1800+ meter | Proces : Washed

Artikelnummer: 22162
Categorieën: Mocca d'Or, Koffiebonen

Beschrijving

DE KOFFIEPLANTAGE IN KITOKO

Verscholen in het Rwenzori-gebergte zijn we een samenwerking aangegaan met Isule, waarbij we samenwerken met drie toegewijde groepen boeren om hun koffie centraal te verwerken. De drie groepen produceren zowel Naturals als Washed koffies, sommige door alle boeren en sommige enkel door vrouwelijke boeren.

Wij produceren in dit project in de buurt van de besneeuwde bergen van Rwenzori. De regio heeft niet alleen adembenemende landschappen met sneeuw, maar deze regio biedt ook de perfecte omstandigheden met een hoog mineraalgehalte in de bodem, waardoor hoogwaardige biologische koffie kan worden geproduceerd. Boeren oogsten, verwerken en sorteren hun koffie met de hand.

Isule bestaat uit 727 leden en zij hebben tot nu toe bijna 300 actieve boeren die koffie leveren op de stations diep in de afgelegen heuvels van Rwenzori tussen een hoogte van 1500-2200 meter boven de zeespiegel. Aan het hoofd van de kwaliteitsafdeling werken veel vrouwen. Zij hebben de stations geholpen om de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Bovendien wordt de koffie ook grotendeels door vrouwen geproduceerd. Dankzij de kwaliteitsverbeteringen in Rwenzori zijn de prijzen van onze boeren gestegen (hier kregen zij eerder slechts 1,5 $ voor per kg). Een mooie ontwikkeling waar we trots op mogen zijn!

VRAAG | WAT IS DIRECT SOURCE?

In geval van Direct Source hebben wij zelfstandig contact gezocht met de koffieboerderij en dus direct via deze boerderij de koffie ingekocht. Na inkoop hebben wij enkel een tussenpartij gezocht voor het  afhalen bij de specifieke farm en het verschepen naar Mocca d’Or; zonder verdere tussenpersonen.

Pages with products like this

Mocca d'Or, Koffiebonen.

Koffie Thee Lokaal delicious

Service

Kwaliteit en service is voor onze winkel ontzettend belangrijk, wij zullen er alles aan doen onze klanten op een zo goed mogelijke manier te helpen.  Wij staan dan ook voor u klaar, voor, tijdens en na de aankoop.

Service en garantie

Zakelijke klant?

Als zakelijke klant bent u ook van harte welkom in onze winkel of webshop. Tijdens uw werk kunt u net zo genieten van onze producten als thuis!

Zakelijke klanten

Meer weten?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen