Likorette – Likeur en jeneverfabriek Amsterdam 20cl
Ontdek de heerlijke likorettes van de Amsterdamse Likeur- en Jeneverfabriek!
Deze likorettes zijn het resultaat van vakmanschap en passie voor smaak. Ze worden met zorg en aandacht gemaakt, gebruikmakend van hoogwaardige ingrediënten en traditionele productiemethoden. Elke likorette is een klein meesterwerkje op zich, met een uniek karakter en een heerlijke smaakervaring. Ontdek de diverse smaken die de Amsterdamse Likeur- en Jeneverfabriek te bieden heeft. Met ons uitgebreide assortiment vindt u zeker een likorette die bij uw smaakvoorkeur past.
Ontdek de perfecte likorette voor elke gelegenheid en geniet van een smaakvolle ervaring die u niet snel zult vergeten.
20 cl – 14,5% alcohol
JURA
Geautoriseerd dealer
Koffie, thee en bonbons
Exclusieve producten
Perfecte geschenken
Uniek en smaakvol
Onze winkel
In Hoogland
Product omschrijving
Likeur en Jeneverfabriek Amsterdam
Tussen de 16e en 18e eeuw waren er in bijna elke Nederlandse stad verschillende distilleerderijen die jenever en andere sterke dranken produceerden. In Noord-Frankrijk, Noordwest-Duitsland en België was jenever ook bekend en werd het geproduceerd. Het is moeilijk om precies te zeggen wanneer en door wie jenever precies is ontdekt. Veel mensen schrijven de ontdekking toe aan een Nederlandse arts en alchemist genaamd Sylvius de Bouve, in de 17e eeuw. Jenever werd echter eerst gebruikt als medicijn tegen de pest en andere medische aandoeningen. Pas later begon men het voor plezier te consumeren. De Nederlandse overheid ontdekte uiteindelijk dat jenever minder geneeskrachtige eigenschappen had en begon in 1606 belasting te heffen op de productie ervan.
Er zijn veel plausibele verhalen over wanneer en door wie jenever voor het eerst werd ontdekt. Het is mogelijk dat het “medicijn” van Dr. Sylvius meer een mythe is dan een feit, hoewel het een veelvoorkomend verhaal is waar bijna iedereen van op de hoogte is. Het Nationaal Jenevermuseum Hasselt in België stelt dat jenever in de lage landen van Vlaanderen is ontstaan in de 13e eeuw.
Jenever, in detail, is het Nederlandse woord voor “jeneverbes”. Het staat ook bekend als Hollands, genever of soms als Nederlandse gin. Het is een heldere, botanisch rijke, op mout gebaseerde drank die alleen in Nederland of België mag worden geproduceerd. Jenever is een mix van twee of meer destillaten: een drievoudig gedestilleerd distillaat vergelijkbaar met whisky, gemaakt van maïs, tarwe en rogge (moutwijn) en een met jeneverbes geïnfuseerd distillaat. Er kan ook een derde mengsel van moutwijn zijn, opnieuw gedistilleerd samen met verschillende kruiden. Jenever is in feite het resultaat van het mengen van whisky en gin. Absoluut authentiek.
Jenever was zeer populair in Nederland, daarom is er een hele drinkcultuur ontstaan rond jenever en de manier waarop het wordt geconsumeerd. Traditioneel wordt het geserveerd in mooie, tulpvormige glazen, die meestal tot de rand worden gevuld, zodat drinkers hun hoofd moeten buigen terwijl ze hun eerste slok nemen. Het is zelden moeilijk om uitstekende jenever te vinden in Nederland, dankzij de vele uitstekende gespecialiseerde bars en distilleerderijen in het land.
Een advertentie voor Hulstkamps Oude Jenever door Jacques Zon Een advertentie voor Hulstkamps Oude Jenever door Jacques Zon Wat is oude en jonge jenever?
Oude en jonge jenever verwijzen naar twee verschillende soorten van de drank. Het type hangt af van de manier waarop het wordt gemaakt en de ingrediënten. Jonge jenever ontstond toen de invoer van mout schaars werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De drank werd toen gemaakt met melasse uit de suikerbietenindustrie, die werd gedistilleerd tot een hoogwaardige alcohol met een bijna neutrale smaak.
Om de naam Jonge jenever te dragen, mag de drank niet meer dan 15 procent moutwijn bevatten en maximaal 10 gram suiker per liter. Dit type jenever bevat meer graan in plaats van mout. Jonge jenever kan ook worden gemaakt van op suiker gebaseerde alcohol. Het “oude” in oude jenever verwijst naar de oude manier van het maken van jenever, waarbij het wordt gemaakt van moutwijn. Het eindproduct moet meer dan 15 procent moutwijn bevatten en maximaal 20 gram suiker per liter.
Korenwijn, of graanwijn, lijkt op het type jenever dat beschikbaar was in de 18e eeuw. Deze alcoholische drank bevat tot 20 gram suiker per liter, net als oude jenever. Het gehalte aan moutwijn is echter hoger, namelijk 51 tot 70 procent.